Esen Eğitim Kurumları
Anasayfa Hakkımızda Eğitim Rehberlik Seminerler TV Programları Öğrenci Başvuru Formu Bize Ulaşın
ESEN EĞİTİM

Esen Eğitim Kurumları 2000 yılında eğitim ve öğretim hayatına Bakırköy’de başlamıştır. Dershanecilik kavramına yeni bir bakış açısı ve dinamizm getirmeyi amaç edinen Esen Eğitim Kurumları bu amaç doğrultusunda kuruluşundan bu güne kadar yüzlerce öğrencinin en doğru eğilimini belirleyerek Atatürk ilkeleri doğrultusunda eğitim vermiş ve üst düzeyde başarı kazanmalarını sağlamıştır.

Sene 2000
Esen Eğitim Kurumları butik dershaneciliğin ilk örneklerinden biri olarak Bakırköy’de kuruldu.Lise ve üniversite giriş sınavlarına öğrenci hazırlayarak ciddi başarılara imza attı.

Sene 2004
Esen Eğitim Kurumları, lise ve üniversite girişlerinde yakalamış olduğu ciddi başarılar sonucunda veli ve öğrencilerden gelen ilgi ve talep üzerine lise ve üniversite giriş sınavlarına hazırlık çalışmalarının yanı sıra her seviyede okul ders takviye çalışmalarına başladı.Yine 2004 senesinde Fransız Liseleri’nde okuyan öğrencilerin okul ders takviyeleri için ayrı bir kadro kurarak Fransız Liseleri’nde okuyan öğrencilerin de yüzünü güldürmeye başladı.

Sene 2005
Esen Eğitim Kurumları, Fransız Liseleri’nde kısa zamanda yakaladığı üstün başarıyı yine oluşan talep üzerine Alman Liseleri’nde okuyan öğrencilere de taşımak amacıyla 3üncü bir kadro kurarak Alman Liseleri ile de çalışmaya başladı.

2010-2011 Eğitim Dönemi
Öğrencilerin çok daha istekli ve motivasyonu güçlü olarak kuruma gelebilmesi için ders öncesi ve sonrasında sosyalleşebileceği , severek ders çalışabileceği bir ortam yaratarak eğitim kurumunu yaşam platformuna dönüştürmeyi amaçladı.

Kurulduğu ilk günden beri klasik dershane anlayışından farklı olarak, eğitim kurumumuz çok daha dinamik, çağdaş, sevgiyle eğitimi birleştiren, öğrenciye özel çalışmalara ağırlık veren bir yol izlemiştir. Bu sayede öğrencilerimizin derslerine yoğun olarak odaklanmalarını sağlayarak, konuları severek öğrenmelerini ve bu şekilde az zamanda çok daha hızlı ve altyapısı sağlam bir şekilde yol almalarını sağlamıştır.. Kurumumuz her zaman farkındalık sağlayarak, severek öğrenmenin yöntemleri üzerine yoğunlaşmış olup tanıtımlarında bile "Sevgiyle Eğitimin Buluştuğu Yer" sloganını ön plana çıkarmış ve bunu kendine ilke edinmiştir.Başarı yakalandıkça ‘Daha çok başarı' çekici olma özelliğini arttırmakta ve öğrencilerimiz hedeflerini devamlı olarak yükseltmektedir.

2010-2011 eğitim döneminde Esen Çalışkan Eğitim koçu, sınav ve kariyer danışmanı olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Amaç, kişiye özel yöntemlerle öğrencinin hedeflerini gerçekleştirmesine destek olmak, kariyer planının herhangi bir kademesinde karşılaşabilecek her türlü ihtiyacını gidermektir.






Esen ÇALIŞKAN
ODTÜ - Kimya
Y. Lisans: Biyofizik

01.09.1964 tarihinde Tekirdağ’ da doğdum. Sırasıyla, Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulunu, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinin orta kısmını ve Namık Kemal Lisesini bitirdim. İlk, orta ve lise öğrenimlerimde bir kez orta 3. sınıfta okul 3. oldum, o yaz tatilini kendime ve aileme zehir ettim. Bunun dışında okul birinciliğini hiç elden bırakmadım.

Lise 3. sınıfa geldiğimde her ilde yapılan yazılı sınav ve mülakatlarda Tekirdağ birinciliğini açık fark ile kazandım. Bu sınavla, Ata’ nın doğumunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen 10 günlük o muhteşem organizasyonda doğduğum il Tekirdağ’ ımızı temsil etme hakkını kazandım.

67 ilden gelen birinciler, KKTC’ yi temsilen gelen bir öğrenci ve Fen Lisesi 1. si ile toplam 69 genç İstanbul’daki tarihi yerleri gezdikten sonra temsili olarak 19 Mayıs sabahı Samsun’a çıktık. Daha sonra Ankara’daki 19 Mayıs törenlerine katıldık.

Aynı yıl ÖSS heyecanını da yaşadım. ODTÜ Kimya bölümünü kazandım. ODTÜ’de ilk yıllar çok zorluk çektim. Özellikle hep okul birinciliğine alışan ESEN ÇALIŞKAN için, ortalama notlar almak çok üzücüydü. ODTÜ öğrenciliğimin ilk yıllarında Viyana Üniversitesi’nden Almanca kursu için burs kazandım. Yurtdışına kendi başıma gidişim yurdumun değerini ve yurdumuz için yapmamız gereken çok şey olduğunu düşündürdü.

“Öğrenmeyi öğrenmek, analitik düşünmek” ne demektir? O yıllarda öğrendim. Farkındalık dediğimiz bilinci o yıllarda kazandım. Bu özellikleri yaşama geçirince, ODTÜ benim için çok keyifli bir hal aldı. O zaman fark ettim, ODTÜ’nün yollarının çimenlerinin, ağaçlarının güzelliğini...

En çok son yılımda eğlendim, ilk yıllarımda çektiğim sıkıntının acısını çıkararak...

Şimdi, siz öğrencilerimin öğrenmeyi öğrenmesini, analitik düşünmesini sağlayarak, farkındalık bilincini geliştirmeye çalışıyorum.

Birdenbire olmadı öğretmenlik seçimi. Çünkü bu amaçla bitirmemiştim ODTÜ kimya bölümünü. “Tıp fakültesini kazanamazsam, kimya okurum, daha sonra da biyokimya yüksek lisansı yaparım, yine tıp dünyasının içinde olurum” diyordum.

Mezun olduğum yıl Tekirdağ Anadolu Lisesi’ nde Kimya-Fen öğretmeni ihtiyacı vardı. Bir süre için yardımcı olmamı rica ettiler. Ben hem yardımcı olmak, hem de bu süreçte geleceğimi planlarken zaman kazanmak, amacıyla görevi kabul ettim.

Tekirdağ Anadolu Lisesinde, ilkokulundan tutunda liseye kadar bütün öğretmenlerimin çocuklarının derslerine girmeye başladım. Veli toplantısında, öğretmenler kuyruk olurlar, çocuklarının durumunu sorarlardı. “İyi öğrenciden iyi öğretmen olur” diye konuşurlardı kendi aralarında.

Annem de beni öğretmenliğe yönlendirmek istediyse de ben o yılın sonunda İstanbul’a gelip Fako İlaç Fabrikasında çalışmaya başladım. Bir süre sonra anladım ki benim yerim laboratuar değil. Rutin bir iş yapamayacağım. Ayrıca, benim işimde mutlaka insan ilişkileri olmalı.

Bir yandan da öğretmenliğe müthiş özlem duyar oldum. Fako’ dan istifa ettiğim gün, kendimi çok özgür hissediyordum. Aynı gün Bakırköy’deki Çavuşoğlu Koleji’ ne başvurdum. Kasım ayı olmasına karşın ertesi gün çağırıldım. Çavuşoğlu Koleji’ ndeki öğretmenliğim sırasında Marmara Üniversitesi Biyofizik A.B.D Yüksek Lisans sınavına girdim. Sınavı birincilikle kazandım. Bir yandan öğretmenlik bir yandan da Yüksek Lisansa devam ediyordum. Yüksek Lisansı bitirmem Ayazağa Işık Lisesi’ ndeki öğretmenlik sürecime rastlar. Bu sırada yaz tatilimi boşa geçiremezdim. Londra ‘da 2 ay süreyle İnternational House öğrencisi olarak ingilizcemi geliştirdim.

Yüksek Lisans eğitimim sırasında TÜBİTAK Teşvik Ödülü kazandım. Çalıştığım konu ile ilgili makale Avrupa’da Tıp dergisinde yayınlandı.

“Journal of Autonomic Pharmacology” Vol.18, 195-204, 1998

Doktoraya devam konusunda yol ayırımına gelindiğinde öğretmenlik benim yaşam biçimim olmuştu. Kuşkusuz öğretmenliği seçecektim.

Ben mesleğimi ilginç tesadüflerle ve deneyimlerle seçmiş oldum.

Sizler de kendiniz için en doğru yeri bulurken, farklı çalışmalar deneyeceksiniz. Yine sizlere verdiğim eğitim, ilk seçimde doğruya ulaşmanızı hedefliyor. Bu, zaman ve deneyim kazanma, seçtiğiniz yolda daha hızlı ilerleme demektir.

Yüksek lisansın bitimiyle okul öğretmenliğini de geride bırakmak, dershaneciliği öğrenmek istedim. Uğur Dershanesi Mef Dershanesi gibi kurumları seçtim. O kurumlarda kendimi daha iyi geliştirebileceğimi düşünüyordum.

Okul ve dershane öğretmenliğim sürecinde;
  • İTÜ Konferans salonunda İTÜ öğretim üyelerine yönelik “Bilim Dili Türkçe” konulu semineri
  • *Sunuş, İTÜ Öğretim Üyesi Dr. R. Haluk Kul ile hazırlanmıştır.
  • Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji ve Biyofizik Bölüm öğretim üyelerine yönelik “Kalp ve Dolaşım Sistemi” konulu semineri sundum.
  • Kal-der’ in toplam kalite seminerlerine ,
  • Üstün Dökmen’ in “İletişim Becerileri ve Kurum İçi İletişim seminerine, dinleyici olarak katıldım.

Bu arada sporun boş vakitlerde yapılacağını değil, spor için zaman ayırılmasını savunanlardanım. Orta- Lise öğrenimim sürecinde atletizm, basketbol ve hentbol takımlarında, ODTÜ öğrenimim sürecinde ise kürek takımında lisanslı sporcuydum. Öğretmenliğe başladıktan sonra PADI Dalgıç Eğitmenleri ve tenis kurslarına giderek bu spor dallarını öğrendim.

2000 Haziran geldiğinde artık deneyimlerimi daha özgür sunma zamanı geldi diye düşündüm ve ÖZEL ESEN DERSHANESİ’ ni açmaya karar verdim. Dershanenin kuruluşundan bu yana öğrencilerimle beraber kendimi de çok geliştirdim.

Ayrıca öğretmen yetiştirme konusunda da çalışmalar başlattım

  • Öğrenmeyi öğrenme Günlük yaşam örnekli öğrenme yöntemleri
    Keyifle öğrenmek
    Soru denizinde boğulmayın

  • Zamanı etkin kullanma
  • Sınav kaygısı
  • Sınav çözme yöntemleri
  • Analitik düşünme
  • Meslek ve alan seçimi
  • Verimli ders çalışma
  • Öğrenmeyi öğreten öğretmen
  • Öğrenmenin bilimsel açıklaması
  • Çocuğunuzla yaşayarak ona yaşamı öğretin
    konularında yazılar yazdım. Yazılarımın biri almanca olmak üzere toplam üç gazetede yayınlandı. Aynı konularda verdiğim seminerler hala devam etmektedir.

    Ayrıca 30 adet canlı TV program hazırlayıp sundum. Çok sayıda programa konuk olarak katıldım. 2010-2011 eğitim öğretim döneminde bir TV kanalında eğitim programlarım devam edecektir.

    Amacım, bilgi ve birikimlerimi mümkün olduğunca geniş kitlelere yayabilmek, paylaşabilmek, paylaştıkça gelişmek...

    Ödüller:
    • Tübitak Teşvik Ödülü (‘’journal of Autonomic Pharmacology’’ Vol.18 195-205,1998)
    • Satranç turnuvası, Tenis turnuvası sponsorluk teşekkür belgesi
    • Çok sayıda okuldan alınan seminer teşekkür belgeleri
    • Sarıyer Fatih İÖO’na bilgisayar sınıfı düzenleme ve dokuz eğitimci sağlama projesi teşekkür belgesi


    15.Seslendirme (2007 Boğaziçi Üniv.)
    Görme engelliler için
    Kitabın Adı : Neva
    Kitabın Yazarı : Ali Ilgın Olut